Slow down.

Happiness is trying to catch you.

 

– Buddhist Proverb –

Claude Acker is de mindfulnesstrainer, yogadocent, masseur en ademtherapeut van Mindful Leven.

 

Claude ontdekte het mediteren in 1985 en is naast het volgen van diverse cursussen ook tientallen weken op retraites geweest in kloosters in de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh. Onder andere in Plum Village waar hij jaarlijks de zomer doorbrengt als deel van de staf.

 

Daarnaast volgde Claude een opleiding tot mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

 

De afgelopen jaren krijgt Claude steeds vaker mensen over de vloer die moeite hebben met de stress en uitdagingen in de huidige maatschappij. Steeds meer mensen kampen met burn outs en depressies. Recente cijfers toonden aan dat 20 procent van de Nederlanders in de loop van hun leven een depressie krijgen en meer dan 1 miljoen Nederlanders nemen antidepressiva. Ook burn outs komen helaas steeds vaker voor. Afgelopen jaar meldden 14 procent van de Nederlandse werknemers last te hebben van burn out-klachten. 5procent kwam langdurig thuis te zitten als gevolg van een burn out.

Claude is ervan overtuigd dat mindfulness een belangrijke preventieve rol kan spelen, zowel in het onderwijs als het bedrijfsleven. Hij hoopt dan ook dat mindfulness in de nabije toekomst nog beter ingebed zal raken. Tot het zover is, ziet Claude het als zijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen hun balans te (her)vinden met behulp van mindfulness, meditatie en spiegelgesprekken.

 

Getuigenis van een klant - Erwin - volgde een individuele mindfulnesstraining naar aanleiding van een burn out:

 

“Ik voel me prima en ben inmiddels aan mijn derde week reïntegreren bezig. Best even wennen, maar het gaat boven verwachting. Ik besef ten zeerste wat onze leerzame sessies en jouw professionele inbreng me gebracht hebben. Daarom heel veel dank voor de solide basis die je me hebt gegeven. Ik vond rust, ben weerbaarder en kijk met een gezonde blik naar de toekomst.”

 

Samen met andere mindfulnessexperts heeft Claude bijgedragen aan het Wake Up Schools programma voor mindfulness in het onderwijs, dat inmiddels ook internationaal wordt toegepast. Meer informatie over cursus- en trainingsmogelijkheden voor scholen kan je vinden op de website happyteachers.nu.