Simple can be harder than complex:

You have to work hard to get your thinking clean to make it simple.

 

But it’s worth it in the end, because once you get there you can move mountains.

 

 – Steve Jobs –

Waarom mindfulness op het werk?

 

De meeste mensen maken maar 50 procent van hun eigen leven mee. De rest van de tijd dwalen onze gedachten af naar het verleden of de toekomst, waarbij vaak zorgen of angsten de boventoon voeren. Dit gebeurt ook vaak wanneer we eigenlijk geconcentreerd aan een taak willen werken.

 

Deze default modus is natuurlijk niet bevorderlijk voor efficiëntie op de werkvloer, maar ook niet voor het welzijn en het werkplezier van de medewerkers in het algemeen. Stress en burn-outs worden dan ook vaak veroorzaakt door dit proces, of het speelt op zijn minst daarbij mee.

 

 

Je leert dankzij mindfulness om

 

  • afstand te nemen van belemmerende en negatieve gedachten
  • om te gaan met tegenslagen
  • out of the box te denken

 

Hierdoor wordt je

 

  • creatiever
  • zelfstandiger
  • productiever
  • minder stressgevoelig
  • efficiënter, daadkrachtiger
  • socialer en teamgerichter

 

 

 

Het is meestal niet de werkdruk zelf die spanning veroorzaakt, het zijn de negatieve gedachten die onze geest koppelt aan die werkdruk. Gelukkig kunnen we de geest trainen om die koppeling los te laten, en dat doen we letterlijk bij mindfulness.

 

Er wordt steeds meer onderzoek verricht naar mindfulness op de werkvloer. Uit deze onderzoeken blijkt naast de bovenstaande effecten ook verbeterde werkrelaties, minder burn-outklachten, minder verzuim, hogere productiviteit en betere dienstverlening.

Bedrijven als Shell, Google en Apple bieden al jaren mindfulness aan voor hun werknemers.

 

 

Hoe?

 

Bij interesse komt mindfulnesstrainer Claude Acker vrijblijvend bij u langs voor een verkennend gesprek.

 

Op basis van die inventarisatie wordt een pakket sessies op maat samengesteld met concrete oefeningen en handreikingen. Claude komt daarna dagelijks, wekelijks of tweewekelijks naar uw kantoor om samen met uw medewerkers aan de slag te gaan. Losse dagdelen met een intensievere workshop behoren ook tot de mogelijkheden.

 

Kosten

 

Voor bedrijven maken we altijd vrijblijvend een offerte, zodat we rekening kunnen houden met de specifieke situatie in uw bedrijf.