Who looks outside, dreams.

Who looks inside, awakes.

 

– Carl Jung –

 

Mediteren

 

Mediteren kan een rustpunt vormen in het vaak drukke bestaan, een moment om je aandacht naar binnen te keren. Een moment ook om te onderzoeken hoe je geest werkt en hoeveel ruimte je gedachten innemen.

 

Met meditatie leer je opnieuw genieten van alles wat er is en alles wat je doet. Dit natuurlijke vermogen kan je ontwikkelen door bepaalde technieken te beoefenen, zoals zit- en loopmeditatie, ontspanningsoefeningen en mindfulness.

 

Mediteren vergroot je gevoel van welzijn en helpt je bewust te ontspannen. Een meditatiecursus wordt vaak aangeraden voor mensen die kampen met een burn-out, langdurige ziekte, slapeloosheid of depressie. Door regelmatig te mediteren kan je veel van deze problemen zelfs voorkomen. Iedereen die te maken krijgt met stress in zijn of haar dagelijkse bestaan heeft er baat bij om te leren mediteren.

 

Claude vertelt je aan het begin van de sessie wat theorie, maar de oefeningen staan centraal. Op deze manier kan je meteen zelf ervaren wat meditatie voor jou kan betekenen.  Je gaat aan de slag met eenvoudige en later gevorderde oefeningen uit verschillende disciplines waarbij aandacht, ontspanning, je ademhaling en concentratie centraal staan.

 

Woensdagavond

 

Elke woensdagavond krijg je de kans om kennis te maken met mindfulness en meditatie, of je er verder in te verdiepen. Een beetje theorie en veel praktische oefeningen om tot rust te komen, jezelf en je valkuilen te doorgronden en simpelweg meer te leren genieten van wat er is.

 

De deur gaat om 19.45 uur open, zodat we om 20 uur kunnen beginnen. We sluiten af om 21.15 uur. Elke woensdagavond, met uitzondering van de schoolvakanties in Den Haag.

 

Per keer (75 minuten) betaal je 15 euro, maar de eerste keer is gratis. Er zijn geen inschrijvingskosten of abonnement. Deze bijeenkomsten zijn ook geschikt voor wie graag in een groep verder blijft oefenen na afronding van een mindfulness-training.

 

Wil je liever privé begeleiding krijgen, dan betaal je 65 euro per sessie van een uur.

 

Heb je interesse in deze avonden, maar kan je niet op woensdag? Neem dan even contact op. Bij voldoende belangstelling kunnen we altijd op een ander moment met een kleine groep starten.